Thema Jeugd!

Jeugdactiviteiten in Noord- Limburg

kabouterpad Velden

Kabouterpad Velden

De afgelopen jaren is er veel veranderd in het buitengebied bij Velden-Schandelo. Voor kinderen is het een interessant en leerzaam gebied geworden; voor de allerkleinsten is er een kabouterbos om te ontdekken en om in te spelen.
Meer info

smokkelpas-1

Jeugdactiviteiten De Maasduinen

Heb je wel eens van Witte Wieven, Smokkelaars, Dryaden  of Pixies gehoord? Of van het Smokkelpad bij Jagersrust direct aan de Duitse grens. In de schemering zwerven smokkelaars over de boswegen en roepen uilen in de nacht. Via het pad passeer je wiebelbruggetjes, stapstenen en klimtouwen tussen de bomen. Als je stil bent hoor je de bomen fluisteren en zie je dieren spelen.
Meer info

Ga met ons mee de natuur in!

Klik hieronder voor meer informatie of om meteen een excursie te regelen. 

Andere thema's

Hieronder staan een aantal voorbeelden van thema’s die kunnen worden aangevraagd. De meesten zijn niet gebiedsgebonden en kunnen daardoor worden verbonden aan een door U gekozen gebied.

Landschap

Laat je verrassen door de unieke kenmerken van het Noord Limburgse landschap en het ontstaan ervan.
Het is mogelijk om landschapswandelingen aan te vragen.

Spel

Spelen is nóg leuker in de natuur. Ook voor volwassenen kan een speelse natuurtocht heel verrassend zijn.
Als U geïnteresseerd bent in het inbouwen van spelelementen in uw excursie kunt U dit bij het boeken aangeven.

Cultuurhistorie

Vaak zien we in natuurgebieden nog veel terug uit de unieke cultuurhistorie van Noord Limburg. Het aanvragen van een natuurhistorische excursie behoort tot de mogelijkheden.

Natuur

Door kennis te maken met onze natuur zul je beter begrijpen hoe belangrijk het is deze te koesteren en beschermen. Als u een algemene excursie aanvraagt zal het accent op dit thema liggen.

Planten en dieren

Er zijn gelukkig nog duizenden soorten planten en dieren te vinden in het Noord Limburgse landschap. De gids laat je kennismaken met de meest bijzondere. Desgewenst kunt u een specifieke excursies aanvragen rond thema’s als planten, vogels, zoogdieren, reptielen en amfibieën.

Eetbare natuur

Al onze voeding vindt zijn oorsprong in de ‘wilde’ natuur. Als u een excursie rond dit thema aanvraagt wordt u meegenomen langs de saladebar in de vrije natuur.

Weer en klimaat

Dit actuele thema is in ontwikkeling.